Maltman, Alex

"Ik kwam in 1973 bij de afdeling Geologie van Aberystwyth, met een Honours degree in Geologie van de Universiteit van Liverpool en een MS en PhD van de Universiteit van Illinois.

Mijn daaropvolgende onderzoek had betrekking op een verscheidenheid aan onderwerpen, zoals de leien van Vermont en Noord-Wales, geologische aspecten van midden-Wales, Anglesey, de Schotse Hebriden, de Italiaanse Apennijnen en ZW Japan, maar mijn belangrijkste inspanning was het onderzoeken hoe geologische sedimenten vervormen. Door veldwerk te combineren met experimentele vervorming, onderzocht ik het fysieke gedrag van sedimenten in situaties zoals onder bewegende gletsjers, in de kleibekleding van stortplaatsen, in aardverschuivingen en onderzeese aardverschuivingen, en vooral bij de megafouten waar de tektonische platen van de aarde actief zijn convergeren. Zo was ik meer dan twintig jaar betrokken bij het internationale Ocean Drilling Program, waarbij ik onderzoek deed naar sedimentkernen van de plaatgrenzen van de noordwestelijke VS, Peru en Chili, Barbados en de Japanse Nankai Trench.

Mijn lesgeven aan Aberystwyth stond altijd hoog aangeschreven, maar twee hoogtepunten werden uitgeroepen tot uitmuntend docent in 2012 - de eerste keer dat door studenten geleide onderwijsprijzen werden uitgereikt - en in 2015 toen het aantal studenten voor mijn cursus op "Planet Earth" meer dan 600 bedroeg.

Gedurende deze tijd teelde ik als hobby wijnstokken en maakte wijn, en raakte geïnteresseerd in de wetenschap. Dit leidde onvermijdelijk tot het verkennen van de steeds populairder wordende bewering dat wijngaardgeologie van het grootste belang is in de smaak van een wijn. Als gevolg hiervan, en vooral sinds ik in 2018 met pensioen ging van de universiteit, heb ik lezingen, webinars, podcasts, enz. Over dit onderwerp gegeven en bijgedragen aan internationale conferenties, krantencolumns, tijdschriften, tijdschriften en boeken (waaronder de Wereldatlas van Wine and the Oxford Companion to Wine, de twee delen die het meest gewaardeerd worden in de wijnwereld). In 2018 verscheen mijn eigen boek over dit onderwerp."

Bron: https://www.aber.ac.uk/en/dges/staff-profiles/listing/profile/ajm/

Toon als Tabel Lijst
Sorteren op
Tonen per pagina
Vineyards, rocks and soils - The wine lover's guide to geology - Front cover

Vineyards, rocks & soils, Alex Maltman - The wine lover's guide to geology

Jura, basalt, morene, vuursteen, alluviaal, magma: wat zijn deze woorden en wat hebben ze met wijn te maken? De antwoorden staan ​​hier in dit boek.
€34,95
Sluiten