Vineyards, rocks & soils, Alex Maltman - The wine lover's guide to geology

Jura, basalt, morene, vuursteen, alluviaal, magma: wat zijn deze woorden en wat hebben ze met wijn te maken? De antwoorden staan ​​hier in dit boek.
Fabrikant: Maltman, Alex
Beschikbaarheid:: Op voorraad
Artikelnummer voorraad referentie: 9780190863289
Leveringsdatum: Voor 14:00 besteld op werkdagen? Vandaag nog verzonden.
€34,95
- +


Jura, basalt, morene, vuursteen, alluviaal, magma: wat zijn deze woorden en wat hebben ze met wijn te maken? De antwoorden staan ​​hier in dit boek. Het zijn geologische termen die de band tussen wijn en land weerspiegelen. Geologie begrijpen is echter lastig. Geologische concepten zijn onduidelijk; processen kunnen onmerkbaar traag, onzichtbaar en onvoorstelbaar oud zijn. De terminologie is formidabel, zodat zelfs de namen van gewone rotsen een vleugje mysterie dragen. Geologie wordt duidelijk geïntroduceerd, te beginnen met basisprincipes, allemaal in de context van wijn. De nadruk ligt op het soort processen dat wijngaarden vormt, en op de mineralen, rotsen en bodems die de wijnstokken herbergen. Geologische woorden die nu vaak voorkomen in wijnliteratuur worden systematisch uitgelegd. Je leert de verhalen achter sommige namen, het menselijke gezicht van de geologie. Het boek onderzoekt ook hoe de geologie-wijnverbinding zich manifesteert in het eindproduct en evalueert het belang ervan, met name in de context van mineraliteit, terroir en wijnsmaak. Feit is dat geologie steeds meer wordt gepromoot in de wijnwereld; het doel hier is om het goed te laten begrijpen.

Jura, basalt, morene, vuursteen, alluviaal, magma: wat zijn deze woorden en wat hebben ze met wijn te maken? De antwoorden staan ​​hier in dit boek. Het zijn geologische termen die de band tussen wijn en land weerspiegelen. Geologie begrijpen is echter lastig. Geologische concepten zijn onduidelijk; processen kunnen onmerkbaar traag, onzichtbaar en onvoorstelbaar oud zijn. De terminologie is formidabel, zodat zelfs de namen van gewone rotsen een vleugje mysterie dragen. Geologie wordt duidelijk geïntroduceerd, te beginnen met basisprincipes, allemaal in de context van wijn. De nadruk ligt op het soort processen dat wijngaarden vormt, en op de mineralen, rotsen en bodems die de wijnstokken herbergen. Geologische woorden die nu vaak voorkomen in wijnliteratuur worden systematisch uitgelegd. Je leert de verhalen achter sommige namen, het menselijke gezicht van de geologie. Het boek onderzoekt ook hoe de geologie-wijnverbinding zich manifesteert in het eindproduct en evalueert het belang ervan, met name in de context van mineraliteit, terroir en wijnsmaak. Feit is dat geologie steeds meer wordt gepromoot in de wijnwereld; het doel hier is om het goed te laten begrijpen.

Schrijf uw eigen beoordeling
  • Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een beoordeling schrijven
*
*
  • Slecht
  • Uitstekend
*
*
*
Sluiten