Grand Veneur "Les Champauvins" vertegenwoordigen 34 ha geclassificeerd als Côtes du Rhône... maar waarvan de percelen zijn gelegen aan de noordelijke rand van de AOC Châteauneuf du Pape. Een klein kiezelpad diende destijds als grens tussen “Les Champauvins” en Châteauneuf du Pape. Intense granaatrode kleur. Deze "uitzonderlijke" Côtes du Rhône onthult aroma's van zwart fruit, garrigue en kruiden die typerend zijn voor de uitdrukking van zijn terroir. De smaak is ruim, zacht, met een zeer strakke maar versmolten tanninestructuur, alsof het bedekt is met de rondheid van Grenache. De afdronk is aanhoudend met licht kruidige tonen van peper en zoethout. Een paar jaar geleden aarzelde de journalist Robert Parker niet om het te dopen tot... "baby Chateauneuf”... Te genieten bij gegrild vlees of gegrilde groenten, gekruid met rozemarijn, tijm, …
Deze blanc de noirs is afkomstig van uitsluitend blauwe druiven. De wijn heeft een zeer lichte kleur met aroma’s van biscuit en frisse appel. De lange tweede gisting op fles zorgt voor een fijne parel die voor een aangename tinteling zorgt in de mond. Met zijn pittige, aromatische en rijke smaak is hij het best te genieten bij amuses of lichte visgerechten.
Strogele cava met fijne belletjes en een perfecte kroon. In de neus merk je citrustonen met een lichte herinnering aan gist en gebak. In de mond krijg je een frisse aanzet, droog maar perfect in balans. Fris en elegant. De gebruikte druiven zijn Xarel·lo, Parellada en Macabeo
Vinificatie in roestvrijstalen kuipen met temperatuurregeling. De alcoholische gisting gebeurt op lage temperatuur (tussen 15 en 17°C), waardoor alle fijne aroma's bewaard blijven. Trage koolzuurontwikkeling op constante temperatuur in de wijnkelders. Rijping op droesem gedurende 24 à 36 maanden. Mechanische of manuele remuage. De aroma's zijn vrij rijp. Geur van biscuits , noten van gekonfijte vruchten en van zanddeeg. Een toets van honing en hazelnoot die sterker wordt met de tijd. Vrij zachte afdronk met een noot van melkkaramel.
La Ganse (de vlecht) is een bijzonder domein. Het is namelijk de eigendom van wijnmaakster Coralie Onde. Ze maakt op haar domein wijn sinds 2008 en dit door middel van biologische druiventeeltmethoden. Het domein is dan ook BIO gecertificeerd. Het landgoed is ongebruikelijk omdat de druiven die bestemd zijn voor het produceren van gemengde, gebottelde wijn worden geselecteerd en verzameld tijdens het plukken. Ze kiest dus effectief de druiven die haar volgende wijn zullen vormen terwijl ze ze oogst! Deze wijn is een caleidoscoop van verschillende smaken, een zekere fruitigheid en, last but not least, iets van een vrouwelijk tintje om een Vacqueyras die echt barst van persoonlijkheid af te ronden! Te genieten bij een licht gekruid stukje rood vlees met saus.
Zeer volle en rijke neus met toetsen van rood fruit (aardbei, framboos) en een zachte geur van gebak. Frisse, rijke smaak en mooi samenhangend in de mond met een lange fruitige afdronk.
Deze rosé heeft een zeer intense, bijna rode kleur met aroma’s van rood fruit. De lange tweede gisting op fles zorgt voor een fijne parel. Met zijn intense smaak van rood fruit, met een rijke afdronk is hij het best te genieten bij gerookte vis zoals makreel, foie gras of bij desserts en chocolade.