Wijndomein Vandersteene

De familie Vandersteene is reeds 6 generaties actief als bloemist. Hun verhaal begint in 1796. Petrus Vandersteene werkte op het kasteel in Waregem. Daar kweekte hij druiven en perkgoed (geraniums) in de orangerie. BIjna 200 jaar later wordt het bedrijf Gemaflor geboren. Geert Vandersteene en zijn echtgenote Marijke startten in 1988 met de bloemisterij op een oppervlakte van 3 hectare. Later vervoegt zijn zoon Diederik het bedrijf en helpt mee om het verder uit te bouwen. Vandaag beslaat Gemaflor een oppervlakte van 8 ha. Aanvankelijk werden tros-chrysanten gekweekt om dan later Cupressus Wilma (gele sparretjes) te kweken, bestemd voor de groothandel en export. Vanaf 1995 werd het aanbod uitgebreid met perk-, balkon- en terrasplanten. Deze plantjes worden via de korte keten verkocht.

Het ondernemersbloed en de liefde voor wijn zorgen voor een nieuwe uitdaging... Zo start Geert in 2012 de cursus 'wijnbouwer-wijnmaker' in het erkend opleidingscentrum Syntra. Twee jaar later schoolt ook zoon Diederik zich om tot wijnbouwer. 

Sedert 2015 heeft Diederik samen met zijn echtgenote Maaike de fakkel volledig overgenomen en werd de droom van een wijngaard een feit. In 2017 volgde de eerste oogst waarvan ze mousserende wijn maakten. Vanaf de zomer van 2020 startte de eerste verkoop. In november 2020 mochten ze reeds 3 gouden medailles in ontvangst nemen voor 'Beste Belgische Wijnen'. Een mooie bekroning die smaakt naar meer. In 2021 breiden ze hun wijngaard verder uit tot 3,2 ha.

 

Toon als Tabel Lijst
Sorteren op
Tonen per pagina
Afbeeldingen van Blanc de Noir - Wijndomein Vandersteene

Blanc de Noir - Wijndomein Vandersteene

Deze blanc de noirs is afkomstig van uitsluitend blauwe druiven. De wijn heeft een zeer lichte kleur met aroma’s van biscuit en frisse appel. De lange tweede gisting op fles zorgt voor een fijne parel die voor een aangename tinteling zorgt in de mond. Met zijn pittige, aromatische en rijke smaak is hij het best te genieten bij amuses of lichte visgerechten.
€16,50
Rosé Mousserend - Wijndomein Vandersteene

Rosé - Wijndomein Vandersteene

Deze rosé heeft een zeer intense, bijna rode kleur met aroma’s van rood fruit. De lange tweede gisting op fles zorgt voor een fijne parel. Met zijn intense smaak van rood fruit, met een rijke afdronk is hij het best te genieten bij gerookte vis zoals makreel, foie gras of bij desserts en chocolade.
€17,00
Sluiten